Unde poţi să înoţi într-o peşteră. Şi să-ţi fie caldmiskolc

   Căutând un loc unde să facem o băiţă caldă pe timp de iarnă(exceptând cada de acasă), ne-am gândit la băi termale. Desigur, Reykjavik ar fi o variantă foarte romantică dar ceva cam scumpă, iar Băile Felix o variantă mai ieftină, dar nu foarte romantică. Aşa am descoperit, în Ungaria, Miskolc – Tapolca. Sunt câteva băi termale şi acolo, dar asta nu e tot. Există şi o peşteră. Nu orice fel de peşteră însă, pentru că dacă te aştepţi la întuneric, haine murdare, clănţănit din dinţi şi lilieci în păr vei fi foarte plăcut surprins – nu vei avea nevoie de cască de protecţie, costum de neopren sau frontală, ci doar de un costum de baie.

 

   Este o peşteră termală unde te poţi bălăci în voie la temperaturi de 28-34⁰C aproape tot timpul anului (mai puţin luna ianuarie când e închis). Poţi înota până în inima muntelui prin galerii şi camere inundate sau te poţi relaxa cu un masaj făcut de jeturi de apă din peretele peşterii. Nu ai interdicţie la atingerea pereţilor, iar apa este luminată frumos cu spoturi subacvatice. Pentru cei mai romantici există şi o cameră întunecoasă, cu leduri pe tavan care imită stelele. Totul este renovat recent, şi pe lângă apa termală există şi saună, masaj, tratamente medicale şi loc de joacă şi piscină pentru copii. Pozele vorbesc oricum de la sine.

 

This SimpleViewer gallery requires Macromedia Flash. Please open this post in your browser or get Macromedia Flash here.
This is a WPSimpleViewerGallery

 

   Programul standard este de la 9:00 până la 18:00 (sept-iulie) sau 19:00 (iulie-august), dar se poate aranja o sesiune de noapte pentru grupuri dacă rezervi din timp.

 

      Cât costă intrarea
- Adulţi: 2300HUF/4 ore – 35 RON
- Copii, studenţi şi pensionari: 1600 HUF/4 ore – 25 RON
- Bilet fără limită de timp: 2800HUF/zi – 42 RON
- Pentru ultima intrare (la ora 15:00): 1100HUF/2 ore – 16 RON
- 5 HUF / fiecare minut peste timpul limită – 5 RON/oră

 

      Unde este Miskolc

 

   Miskolc se află la 180 km de Oradea şi 220 km de Satu Mare. Cu maşina recomandăm drumul Oradea – Borş – Debrecen – M35 – M30 – Miskolc. Merită să ajungeţi aici şi dacă vizitaţi Budapesta, pentru că este la 185 km de aceasta – drum de autostradă, iar o călătorie cu trenul din Budapesta costă între 40 şi 100RON şi durează în jur de 2 ore.

   Ca să ajungeţi la peştera termală urmăriţi indicatoarele către Barlangfürdö.

 

      Ce să faci în Miskolc

 

crama Margit Pince

   Deşi peştera termală este principala atracţie, nici oraşul nu este chiar de ratat. Există câteva biserici şi muzee care merită văzute. Puteţi downloada o hartă turistică a oraşului, dar puteţi face înainte şi un tur virtual al acestuia. Pe dealul Avas, aflat chiar în inima oraşului, puteţi vizita mai multe crame. Majoritatea au 20-30m lungime, dar sunt câteva de 50, chiar 100m cu vinuri alese. Din turnul care se află în vârful dealului poţi să vezi castelul Reginelor.

diosgyor

 

   Castelul din Diósgyör – Castelul Reginelor este un castel medieval din turnul căruia aveţi o vedere panoramică a oraşului. Ajungeţi acolo luând tramvaiul nr.1 şi mergând apoi 5 minute pe jos. Preţurile sunt în jur de 10 RON pentru adulţi şi 5 RON pentru elevi şi studenţi. Aici au loc de obicei diverse festivaluri sau concerte.

 

      Ce să faci pe lângă Miskolc

   La poalele muntelui Bukk se află staţiunea turistică Lillafüred.

palota

De la Diósgyör, luaţi tramvaiul 1 până la ultima staţie Majális Park, şi de acolo autobuzul nr.5 pana la staţia Palotaszálló. După cum sugerează şi numele staţiei, acolo se află Hotelul Palota, care este mai degrabă un castel pitoresc aflat pe malul lacului Hámori. Preţurile unei camere duble porneşte de la 128 de euro, deci poate e mai bine să vă rezumaţi la vizitat. Puteţi închiria o bărcuţă pentru a vă plimba pe lac chiar de lângă hotel.

   La 5 minute de hotel, trecând prin parcul acestuia, ajungeţi la Peştera Anna. E deshisă numai din mai până în septembrie şi are nevoie de minim 10 persoane pentru o vizită. Vizavi de peşteră se află cea mai înaltă cascadă din Ungaria. La câteva sute de metri de hotel, de-a lungul drumului principal, se află Peştera Sf. Ştefan, una din cele mai mari din zonă. Aceasta e deschisă tot timpul anului.

 

pesteri

 

   Pentru mai multe trasee prin munţi vizitaţi site-ul Turistautak , dar e bine să cumpăraţi şi o hartă din zonă.

 

gara Lillafured
   O altă atracţie este mocăniţa, a cărei gară este la 5 minute de hotel. Puteţi merge până la Garadna (un drum foarte frumos prin pădure de aprox 40 min), unde găsiţi singura păstrăvărie naturală din Ungaria şi un restaurant care să vă prepare peştele pe loc. Puteţi să vă întoarceţi în Miskolc tot cu mocăniţa.Trenul lui Mos Craciun O plimbare merită chiar dacă aţi ajuns acolo cu maşina personală întrucât este cea mai lungă cale ferată prin pădure din Ungaria. Din mai până în septembrie, trenul circulă cu vagoane deschise, iar în decembrie se transformă în trenul lui Moş Crăciun.

   Dacă aveţi în plan un sejur mai lung, în şi pe lângă Miskolc există mai multe modalităţi foarte interesante de petrecere a timpului, cum ar fi: adventure park (gen Parc Aventura de la Braşov), o grădină zoologică, parapantă, scufundări , ski pe apă, cluburi de călărie (pentru vară) sau pârtie de ski, competiţie de snowboard, patinoar pe lacul Hámori (pentru iarnă).

 

      Unde să dormi în Miskolc

 

   Pentru toate buzunarele, un complex unde poţi dormi atât în cameră dublă cât şi cu cortul, este Turista Park Szentlélek. Am mai găsit câteva oferte bune şi aici.

Related Posts with Thumbnails


« « Cât de sigure sunt zborurile low cost?| Cum să faci autostopul » »
  1. Este ireal de frumos locul acela cu bai in pestera!

  2. Ma bucur foarte mult ca am dat de acest articol util. Frumoase poze.

  3. cum se numeste pestera?

  4. @gigioc Barlangfürdö. Aici e site-ul lor http://www.barlangfurdo.hu/index.php?page_id=217

  5. Covaci Costel says:

    o intrebare, pestera e la un strand sau la un hotel

Trackbacks/Pingbacks

  1. 10 articole care îți pun bagajele la ușă (Bialog Cafe) | Bialog - [...] Sunteți curioși unde puteți înota într-o peșteră, dar să vă fie cald? Eu da, atât de curioasă, că nu ...

Tu zici că..

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Anti-Spam Quiz: