Cele mai uimitoare 5 locuri unde poţi zbura..cu balonul cu aer cald   Gândeşte-te că eşti cât Degeţica. Te-ai aşezat pe un fulg de păpădie şi vântul te duce uşor, deasupra pământului..unde vrea el. Dar poate e greu să îţi imaginezi că eşti Degeţica. Să încercăm altfel. Eşti în cel mai silenţios şi gentil lift, pereţi nu există, dar nu e nimic periculos. Te ridici încet de la sol, în perfectă armonie cu natura înconjurătoare şi ţi se pare că stai în loc, în timp ce hot-air-balloonpământul se mişcă sub tine. Nu e ca şi cum te ridici spre cer, ci ca şi cum lumea se îndepărtează de tine. Cam aşa se simte într-un balon cu aer cald.

 

   Este cea mai sigură formă de zbor şi nu se aseamănă cu nimic altceva.Nu este un sport extrem, ci mai degrabă unul contemplativ. Întreg zborul e liniştitor şi vei avea o foarte mică senzaţie de mişcare. Balonul devine unul cu vântul, mişcându-se la aceeaşi viteză şi în aceeaşi direcţie. Nu se aud decât vocile de pe pământ şi sunetul focului care încălzeşte aerul, ca un dragon care scuipă flăcări. Pe tot parcursul zborului ai o senzaţie de pace totală, ca să nu mai vorbim de privelişte. Zborurile se efectuează numai la răsărit sau apus, pentru că atunci vântul este mai calm.

 

   Pentru 100 – 150€ poţi zbura cu balonul cu aer cald cam oriunde. Chiar şi în România. La noi sunt foarte puţine baloane şi majoritatea sunt folosite pentru publicitate. Există câteva şi pentru agrement, cum ar fi John Balon, Ballfly sau YR-9003. Zonele standard sunt Bucureşti, Timişoara şi Poiana Braşov, dar se pot deplasa cam oriunde în ţară, deşi va costa ceva mai mult.

 

 

   Am căutat cele mai bune cinci locuri, cu cele mai încântătoare peisaje pentru a porni într-un zbor cu balonul cu aer cald. Ce urmează nu este ieftin deloc, dar dacă ajungeţi în aceste zone nu rataţi oportunitatea, sigur va merita efortul.

 

 

1.     Kenya – Masai Mara

 

   Poate cel mai frumos loc pentru un zbor cu balonul este Masai Mara. Peste acest parc din Kenya, renumit datorită faunei sale variate şi sălbăticiei peisajelor, un răsărit sau un apus pare ireal. Ceea ce face totuşi zborul special este fauna sălbatică pe care nu ai cum să o ratezi. Te poţi furişa pe lângă girafe, poţi speria antilopele sau observa îndeaproape leii, după cum ţi-e şi norocul.

 

   Filmuleţul de mai jos te va convinge sigur:

 

 

   Cât costă: între 385$ şi 445$ de persoană

 

 

2.     Costa Rica – San Carlos

 

   Zburând peste pădurea tropicală şi satele din munţi, câteodată atât de aproape încât să atingi vârful pomilor şi altădată deasupra norilor, balonul cu aer cald din San Carlos, Costa Rica pare să fie biletul către cea mai fascinantă excursie. Dacă ai noroc, poţi prinde şi o erupţie a vulcanului Arenal de la 25km depărtare (care nu mai pare aşa mult când eşti deasupra norilor). O să poţi vedea maimuţe, leneşi, păsări tucan şi alte animale sălbatice.

 

   Cât costă: 345$/pers sau 1200$/zbor(unde intră până la 5 persoane). Este un singur operator – Serendipity Adventures

 

 

3.     Turcia – Göreme(Kapadokya)

 

   Un peisaj selenar, care la prima vedere ţi se pare desprins din Star Wars (de fapt e invers, pentru că aici s-au filmat câteva scene din Războiul Stelelor  – Episodul I). Este o privelişte fantastică, şi ţi se pare din ce în ce mai ireala în timp ce zbori deasupra ei. Vântul te va plimba prin văi, la câţiva metri de stânci, şi dacă ai noroc băieţii or să te lase sa culegi piersici din pom chiar în timpul zborului.

 

 

   Cât costă: de la 105. Agenţiile de turism mai adaugă vreo 20-25€, deci ar fi bine să te duci direct la sursă.

 

 

4.     Egipt – Luxor

 

   Se pare că nu există baloane cu aer cald care să treacă exact peste piramidele din Gizeh, dar nici un zbor peste Luxor şi Valea Regilor nu este de refuzat. Dacă vântul ţine cu tine, te vei plimba deasupra templelor antice – Colosul lui Memnon, Templul lui Hatshepsut, Medinet Habu sau Ramesseum; poţi vedea activităţile de dimineaţă ale locuitorilor din Luxor şi chiar avea o conversaţie cu ei dacă găseşti vreunul pe acoperiş în timp ce zbori la câţiva metri deasupra caselor. Plus că vezi deşertul şi Nilul din altă perspectivă.

 

   Cât costă: dacă eviţi agenţiile de turism, preţurile variază între 100$ şi 100£ – e chiar mai ieftin decât în România.

 

 

5.     Franta – Burgundia (Valea Loirei)

 

   Este locul unde s-a născut acest sport, în 1783. Iar Valea Loirei este superbă: viţele de vie din Chablis aliniate frumos, perspectiva de sus a canalului Nivernais sau a castelelor de pe Valea Loirei.

 

Găsiţi aici un filmuleţ ca să vă faceţi o idee.

 

   Cât costă: 200-300€

 

 

baloane kapadokya

 

   Este spectaculos şi să priveşti o mulţime de baloane zburând în acelaşi timp. Pentru asta există numeroase festivaluri, mai ales în SUA, dar există câteva şi în Europa:

 

  -  Belgia: Vrasene – de Crăciun

  -  Franta: Dole – al doilea weekend din iulie

  -  Germania: Leipzig – ultimul weekend din iulie

                    Warstein – 4-13 septembrie

  -  Marea Britanie: Bristol – 12-15 august

                             Northampton – al treilea weekend din august

  -  Ungaria: Siofok – sfârşitul lui mai

  -  Italia: Capannori (Lucca) Toscana – 26-28 septembrie

               Ferrara – 17-26 septembrie

  -  Olanda: Laren – al treilea weekend din septembrie

  -  Slovacia: Kosice – 9-13 iunie

  -  Slovenia: Ljubljana – primul weekend din februarie

                  Maribor – al treilea weekend din iunie

  -  Spania: Igualada – al doilea weekend din iulie

 

   Există un festival şi în România, lângă Sovata, la Câmpul Cetăţii. Vin baloane atât din România, cât şi din Ungaria, Polonia şi Serbia, şi se întâmplă în fiecare an în ultimul weekend din septembrie.

Related Posts with Thumbnails


« « Kuşadası. Şi ce să vezi în afară de soare| 5 locuri în Asia unde poţi trăi şi preda engleza » »
  1. Tre’ sa recunosc ca e tare fain ce arati tu aici. Cred ca o sa ii fac la un moment dat sotiei o surpriza si o sa o duc cu o astfel de minune! ;)

  2. Doamne , Doamne ,ce viata au unii…:)…oare se poate face naveta cu un balon?!dar ce te faci cu raul de inaltime?

  3. La inceputul acestei luni am zburat si eu cu balonul in Cappadocia si pot confirma ca este extraordinar. Am povestit despre asta pe blogul meu. Ma bucur ca am mai aflat de la tine si despre alte locuri unde se poate face asta :)

  4. Eu n-am zburat cu balonul in aceste locuri, ci doar in Ilfof si spun cu mana pe inima ca a fost una dntre cele mai frumoase clipe din viata mea… deci imi inchipui cu e sa zbori in Egipt sau Csota Rica :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. De pe bloguri adunate – iunie 2010 | Viajoa - [...] Cele mai uimitoare 5 locuri unde poţi zbura..cu balonul cu aer cald Uimitoare sunt locurile, uimitoare trebuie sa fie ...

Tu zici că..

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Anti-Spam Quiz: