Sailing la îndemâna oricui- The Yacht WeekTe-ai gândit vreodată cum ar fi să ai propriul tău yacht şi să practici sailing-ul împreună cu prietenii tăi? Ar fi perfect, nu-i așa? Să navighezi toată ziua printre insule, savurând un cocktail pe bordul vasului în timp ce te bucuri de soare. Seara să acostezi în porturi mici și cochete apoi să admiri apusul în timp ce savurezi felurile locale de mâncare sau dansezi pe un ponton.
Ți-ai imaginat cum, poate, în unele zile vă întâlniți cu alte 10-15 iahturi, oameni din toată lumea, lipiți bărcile una de cealaltă şi dați o petrecere. Iar în seara următoare schimbați ritmul și acostați într-un golfuleţ liniştit să cântați la chitară până dimineaţa, încălziți de cele 27 de grade de afară şi de cele vreo 20 dintr-o sticlă de vin…
Sigur că te-ai gândit, dar imediat te-ai întrebat cum ai putea să faci asta înainte de a împlini 60 de ani. Și totul s-a spulberat…

De atunci toate astea ți se par doar un vis, dar asta pentru că nu ai auzit încă de: The Yacht Week


Acum câţiva ani nişte norvegieni au ieşit împreună cu prietenii, cu yacht-urile pe mare. A ieşit o petrecere atât de tare încât s-au gândit să organizeze excursii de acel gen şi pentru alţii şi să ofere tinerilor ocazia de a vedea că sailing-ul nu trebuie să fie neapărat scump. Anul ăsta pentru prima dată Yacht Week a ajuns şi în România.

 

Dacă te-ai uitat la trailer probabil că esti vrăjit deja de concept.

Dar ce înseamnă The Yacht Week de fapt?

 

yacht2

  • 7 zile cu iahtul cu pânze în Croaţia, Grecia, Turcia, Sicilia sau Insulele Virgine Britanice.

 

  • Între 8 si 10 prieteni pe un iaht. Este loc, deşi evident că spaţiul este utilizat la maxim, puțin înghesuit poate, aproximativ ca într-o rulotă. Nu o să simți asta pentru că oricum cam tot timpul o să ţi-l petreci pe puntea velierului.

 

  • Petreceri în porturi cu toţi participanţii yacht week. Petreceri pe yachturi când acestea se ancorează în golfuri şi sunt lipite una de cealalaltă sub formă de evantai.

 

  • O experienţă în care înveţi ce înseamnă sailing-ul şi te bucuri de o altfel de vacanţă.

 

 • Răspunsul la întrebarea: Cum ajung şi eu pe un yacht? Dacă eşti înnebunit după sailing, ca mine, şi ai salivat la sutele de bărci din diverse porturi ale lumii, The Yacht Week este pentru tine.

 

Când are loc?

Insulele Virgine Britanice: 29 decembrie – 5 ianuarie şi 3 – 17 martie
Croatia: 23 iunie – 8 septembrie 2012 şi 21 iulie – 18 august 2012
Grecia: 30 iunie – 25 august 2012
Turcia: 14 – 28 iulie 2012
Sicilia: 21 iulie – 11 august 2012

Unde şi pe unde?

yacht5

În Grecia, se pleacă din Atena şi se merge în fiecare zi pe altă insulă din zona insulelor Saronice (Hydra, Poros, Spetes etc). Totuşi acesta este un program recomandat. Dacă într-o seară cineva doreşte o seară mai liniştită, poate merge în alt port sau în alt golf fără nici o problemă. Programul recomandat presupune doar locul de acostare peste noapte unde se organizează şi petreceri, iar în timpul zilei fiecare barcă urmează ce traseu doreşte.

Cine conduce yacht-ul?

The Yacht Week pune la dispoziţie un skipper (asta dacă nu eşti tu skipper sau ai un prieten skipper). Skipper-ul este ca un alt prieten din grup şi va trebui să ocupe un loc pe barcă. Dacă barca are 8 locuri, 1 loc trebuie să fie rezervat pentru skipper care nu plăteşte preţul pentru acest loc, aşadar grupul de 7 persoane va plăti pentru un total de 8 persoane.yacht8
Skipper-ul nu va plăti nici pentru mâncare şi băutură pe barcă, fiind obligaţia echipajului să îi asigure aceste lucruri pentru întregul sejur de 1 săptămână.

În mod normal, pentru a avea un skipper pe barcă se plăteşte între 100 şi 140 euro pe zi pentru acesta, dar în grupul The Yacht Week acest skipper este pus la dispoziţie gratuit dacă există cel puţin o fată pe barcă.
Dacă echipajul vostru este format doar din băieţi, atunci va mai fi un cost suplimentar de 150 euro pentru toată barca, pe săptămâna. Acest lucru se întâmplă pentru că în cadrul The Yacht Week se doreşte ca numărul de fete şi băieţi să fie egal.

Ştiu că îţi place. Te întrebi cât te costă?

Preţurile pentru yacht-uri sunt afişate pe www.theyachtweek.com așa că nu o să intru în detalii. Se învârt undeva între 300 şi 600 euro de persoană/săptămâna, în funcție de tipul yachtului.

      La asta se mai adaugă

aproximativ 300 euro costuri suplimentare:

 • drumul până în Atena: care poate fi cu trenul, maşina sau avionul. Cu trenul şi maşina ajungi pe la 80 Euro dus-întors iar cu avionul undeva între 100 şi 200 euro. Preţul unui bilet de avion tur-retur Bucureşti – Atena  este în jur de 150 euro / persoană

yacht6

 • se doarme pe barcă  deci nu ai costuri de cazare
 • se poate mânca  tot pe barcă. Fiecare barcă este dotată cu aragaz, cuptor, frigider, chiuvetă şi tot ce este necesar pentru bucătărie iar provizii se pot cumpără din supermaket-uri. Costurile pentru  băutură şi mâncare sunt aproximate în jurul valorii de 60-70 euro / persoană / săptămână.
 • costuri de exploatare care conţin costurile pentru motorină (fiecare barcă are şi un motor pentru deplasări fără vele, în porturi de exemplu), costurile de acostare în porturi, costuri de alimentare cu apă potabilă. Totalul acestor costuri este de aproximativ 25 euro / persoană / săptămâna.
 • garanţie care va trebui depusă la momentul închirierii bărcii care poate fi cuprinsă între 1000 şi 2000 euro pentru toată barca ( între 125 şi 250 de persoană). Această garanţie urmează să se recupereze la predarea bărcii.
  sau
  Dacă nu dorești să achiți această garanţie recuperabilă, se poate opta pentru o asigurare suplimentară ce are cost între 100-200 euro ( între 12 şi 26 euro de persoană ) însă aceştia nu vor mai fi recuperaţi.
 • Vor fi 4 petreceri organizate de The Yacht Week iar anul trecut intrarea la toate aceste 4 petreceri a fost un total de 30 euro / persoană. Și acestea sunt opționale.

 

Cum plăteşti?

Plata pentru barcă se face în 3 tranşe:
30% la maxim 7 zile după rezervare
30% până pe 10 aprilie şi
40% până pe 1 iulie.

Asta se referă numai la costurile bărcii. Costurile adiţionale de mai sus o să le suporţi doar în august când este vacanţa.

 

Până când?
Până când se rezervă toate bărcile.

Să recapitulăm:

  • Ai libertate absolută în a te plimba cu yachtul
  • Întâlneşti tineri din toată Europa

yacht4

 • Te distrezi 7 zile pe mare cu prietenii tăi
 • Participi la cele mai tari petreceri organizate pe insulele greceşti
 • Mare, soare, peisaj minunat, delfini, snorkeling, insule, fete sau băieți (după gust)
 • Trăiești o experienţă unică
 • Plăteşti în tranşe

 

Singura condiție? Să ai cel puțin 20 de ani împliniți!

Pentru mai multe detalii uită-te pe site-ul The Yacht Week sau pe pagina The Yacht Week de pe Facebook.

Înscrierile pentru vara 2012 au început!

 

Related Posts with Thumbnails


« « Romantism de weekend – cabane cu șemineu| Stai cu burta la…Aurora Boreală » »
 1. Vreau si eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeu!!!

 2. Salut,

  m-ar interesa sa particip si eu in perioada 14 -28 august, cu prietena ca sa fie skipperul gratis :) .

  astept cu nerabdare raspunsul,

  cristian

 3. @creti-nita vrei pentru anul asta sau pentru la anul? :)

  @cristian ai un mail de la mine

 4. Ce frumos! Chiar suna bine si preturile sunt ok. Adica daca stii din timp, te poti apuca de strans si se rezolva! ;) Un articol superb, si tare frumos documentat. Din pacate pentru vara viitoare pregatesc alt tur de forta, dar e bine ca stiu ca exista si aceasta optiune.

Tu zici că..

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Anti-Spam Quiz: