Despre Buenos Aires şi tango argentinian“The tango is the natural pulse of Buenos Aires”


   “Spatele drept, puţin aplecat în faţă, condu cu umerii nu cu mâinile!”, pentru a mia oară Cosmin îmi corectează postura. Mi se părea frustrant la început, tango-ul. Eram atât de atent la paşi încât nici nu înţelegeam muzica. Totuşi,  încet, fără să-mi dau seama, am înţeles.  Trebuie să dansezi ca să înţelegi ce înseamnă tango argentinian. Este un dans al pasiunii, numai că nu o găseşti din prima. Trebuie să o câştigi, să o descoperi şi poate asta îl face aşa de frumos.


   Ce legătură are tango-ul argentinian cu călătoriile? Are.


   Daca ai învăţat tango, te va însoţi peste tot şi vei găsi o milonga (petrecere unde se dansează tango) oriunde vei călători. Călătoreşti pentru tango şi găseşti tango oriunde călătoreşti.tango argentinian


   Tango-ul argentinian este sinonim cu Buenos Aires. Dacă ştii tango vrei să mergi în Buenos Aires să dansezi la o milonga adevărată sau să mergi la cursuri avansate pentru a-ţi perfecţiona tehnica. Dacă nu ştii, visezi să înveţi  acolo.

   Tango-ul argentinian a apărut în 1880 în circumstanţe, zic unii, dubioase şi, o dată cu vocea si geniul lui Carlos Gardel şi propovăduirea la Hollywood de către Rudolf Valentino, tango-ul a devenit uşor unul din cele mai populare dansuri din lume.

   Tango este în sine călător. Inspirat probabil din ritmuri africane, a crescut în Buenos Aires, a călătorit în Europa unde şi-a făcut studiile şi s-a întors în Buenos Aires pentru a se maturiza. De atunci călătoreşte prin toată lumea şi se dezvoltă. Dacă n-ai înţeles nimic din ce am zis citeşte câte ceva despre istoria tango-ului argentinian de la profesionişti pe milonga.ro.


Tango argentinian în Buenos Aires

   Istoria Tango-ului Argentinian este strâns legată de istoria Buenos Aires-ului. Este o tradiţie şi face cumva parte din sufletul oraşului.  Spectacolele de tango, milongile şi cursurile sunt mai frecvente decât în orice alt oraş din lume. Se dansează şi pe stradă, pentru turişti, dar a-ţi imagina că toată lumea dansează tango pe stradă este ca şi cum ai veni în Bucureşti şi te-ai aştepta să vezi căluşari pe Magheru.

   Pentru a simţi spiritul tango-ului pe deplin îţi recomandăm o vizită în timpul unui festival de tango. Ai de unde alege.


Festivaluri de tango din Buenos Aires:

 • Buenos Aires Tango Festival – are loc la sfârşitul lui februarie – începutul lui martie şi înseamnă în jur de 100 de spectacole gratuite şi concerte.
 • Comemorarea morţii lui Carlos Gardel în iunie – O săptămână de tango, spectacole, milongi şi cursuri
 • World Tango Festival în octombrie, o săptămână de celebrări, spectacole şi workshop-uri
 • Buenos Aires Tango Festival, în august, organizat de către conducerea oraşului, durează mai mult de două săptămâni şi adună în jur de 400 000 de oameni. Festivalul constă în multe evenimente gratuite, concerte, cursuri, spectacole şi milongi. Tot atunci are loc şi Mundial de Tango, campionatul mondial de tango argentinian. Este recunoscut pentru milonga ce se ţine în centrul Buenos Aires şi poate aduna chiar şi 10 000 de dansatori.
 • Festivalul Internaţional de Tango în prima săptămână din decembrie
 • Ziua naţională a tango-ului pe 11 decembrie, ziua de naştere a lui Carlos Gardel
 • Buenos Aires International Queer Tango Festival care anul trecut a fost ţinut în noiembrie

   De reţinut ca iarna în BA este mult mai blândă ca la noi cu temperaturi între 5 si 8 grade, iar vara sunt frecvente zilele cu temperaturi de peste 35 grade.

   Buenos Aires nu este singurul loc în care au loc festivaluri de tango. Pe festivals.tango.info şi pe tangofestivals.net poţi vedea exact în ce ţări vor fi organizate festivaluri de tango şi mai ales când.


Învaţă să dansezi tango în Buenos Aires

   Hai să vedem unde poţi să înveţi să dansezi tango, cum găseşti instructor şi cât te costă

   Instructori de tango sunt cu duiumul în Buenos Aires, iar costurile variază între 20$ şi 50$ pe oră (un instructor bun este plătit şi cu 70$) aşa că e recomandat să înveţi în ţară unde este mult mai ieftin şi eventual să mergi acolo să îţi perfecţionezi tehnica.

   Să iei cursuri ca făcând parte dintr-un grup este mai ieftin decât să iei cursuri private.

   Pentru cei interesaţi am pregătit o listă de cursuri de Tango Argentinian din Buenos Aires, majoritatea recomandate de localnici.


Cum şi unde găseşti milonga în Buenos Aires

milonga buenos aires   Ceea ce este sigur cu privire la milongile din Buenos Aires este că în fiecare zi poţi găsi locuri în care să te duci să dansezi, iar intrarea este destul de ieftină, în jur de 4€. Cel mai simplu mod de a găsi o milonga este să mergi la un punct de informare turistică şi să iei unul din ghidurile gratuite ale oraşului în care găseşti adresele şi programul milongilor.

   Dacă vrei mai multe informaţii poţi descărca PDF-ul Milonga in Buenos Aires cu recomandările localnicilor privind cele mai faine locuri în care poţi dansa tango.


Cum găseşti o milonga când eşti într-o altă ţară?

   Consulţi site-ul  milongas-in.com sau tejastango.


Cum ajungi în Buenos Aires

   Un zbor direct din Bucureşti cu escală în Madrid, Roma sau Amsterdam  pleacă de la 1000€.

   Dacă alegi să zbori până în Paris, Londra sau Madrid cu un low-cost, mai departe poţi găsi un zbor dus-întors începând de la 760€.


Unde să stai în Buenos Aires

   Sunt 70 de hosteluri (începând de la 6€ pe seară), 350 de hoteluri (camere duble începând de la 20€/seară) şi cel puţin 1000 de couchsurferi care primesc alţi couchsurferi, ca să nu mai vorbim de apartamente care pot fi închiriate, deci găseşti orice începând de la foarte ieftin la foarte scump.

   Cele mai sigure şi indicate zone pentru a găsi cazare sunt Microcentro, Recoleta, Retiro, Barrio Norte, Palermo, San Telmo (locul de naştere al tango-ului) şi Montserrat. Evită suburbiile şi zonele Constitucion sau La Boca, în special noaptea.


   Ce faci dacă nu crezi că o să ajungi curând în Buenos Aires? Mergi la cursuri în ţară. Dacă te gândeşti să înveţi tango recomandăm cursurile organizate de TangoTangent. Apropo, pe 14 martie se dă startul unei grupe de începători (detalii)

Related Posts with Thumbnails


« « Ce cameră foto e mai bună pentru călătorii? Compactă sau DSLR?| 10 castele din Spania pe care trebuie să le vezi » »
 1. Nu stiu sa dansez tango, dar mi-ar placea sa fiu spectatoare la o milonga argentiniana.

 2. Excelent articol, cred ca ti-a luat ceva sa te documentezi!
  Multumim, chiar ne e util!

 3. Foarte interesant articolul. Se vede ca te-ai documentat bine. E bine de stiut ca aceste cursuri se pot lua si in Bucuresti.

 4. Se pot lua cursuri si in Timisoara si Brasov din cate stiu :) Dar eu le-am facut in Bucuresti si am fost mai mult decat multumita :D

 5. Cauta pe facebook “Milonga Tabiet”. Are loc in fiecare joi si poti sa te bucuri de atmosfera specifica tangoului argentian.

 6. Cristina Dulcescu says:

  Daca te gandesti sa incepi un curs in tara, in Bucuresti, mai precis, pe langa Tangotangent, mai sunt si alte alternative, la fel de valoroase:
  Iata ce alte scoli de tango mai sunt prin Bucuresti:
  1)Tango Brujo, isi tine lectiile La Scena, pe Calea Calarasilor, luni si vineri, de la ora 19:00 http://www.tangobrujo.ro/
  2)Casa de Tango: http://www.casadetango.ro/
  3)Lucian y Monica: au cursuri miercuri si joi in studioul din Str. Romana.
  4)Fabrica de Tango, infiintata de Lucia Mirzan, dupa ce a stat aproape un an in Buenos Aires
  si mai sunt si altele… deci aveti de unde alege, nu va grabiti, mergeti pe la fiecare si dupa aceea luati o hotarare, taman dupa sufletul fiecaruia…

 7. Multumesc :)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Biblioteca virtuală de seară - 5 | impresii din lumea mare - [...] Despre Buenos Aires şi tango argentinian - cam tot ce vrei să ştii despre unde când şi cum poţi ...

Tu zici că..

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Anti-Spam Quiz: