32 de recomandări de călătorie alese. Ce am publicat pe Facebook în 2012.
Suntem destul de activi pe Facebook şi Twitter unde mai publicăm ce ni se pare interesant şi nu ajunge articol pe blog, aşa că am făcut o selecţie modestă de postări, pentru posteritate. Chiar dacă ne urmăreşti deja, cu siguranţă nu ai văzut multe din linkurile de mai jos aşa că enjoy:
- Pe yacht-ul Freya poţi naviga în Grecia şi Turcia pentru 2 săptămâni şi să plăteşti doar pentru ce consumi, o parte din motorină şi taxele de andocare. Un deal bun, nu?
- Poţi afla care este starea stratului de zăpadă, care sunt preţurile şi vedea streaming live de pe orice pârtie din România aici.
- Mişcarea hippie nu prea a dispărut, ea se regăseşte în aşa-numitele Rainbow Gatherings. Găseşti programul lor aici.
- Rachel Katz a făcut autostopul 8000 mile, singură, prin China ca să studieze transportul de mărfuri. Ce zici de asta?
- Te poţi proteja împotriva medicamentelor contrafăcute (dacă eşti prin India, de exemplu) trimiţând codul de pe cutie printr-un SMS la numărul 9901099010 sau pe site-ul PharmaSecure. Această tehnologie este folosită încă din 2010 în Nigeria şi din 2011 în Kenya.
- Vlad Petreanu recomandă un reportaj foarte interesant şi bine scris despre Cuba şi realitatea economică de acolo: On tipping in Cuba.
- Recomandăm seria de documentare BBC Human Planet. Poveşti documentate indeaproape de echipa BBC care te vor lăsa cu gura căscată. Aruncă un ochi pe trailer.
- Dacă mergi în Londra şi vrei să ajungi în oraş ieftin de pe Luton, Gatwick sau Stansted rezervă-ţi din timp bilete pe easybus.co.uk. Poţi plăti chiar şi doar £2 pe un drum.
- Jenny Diski surprinde în acest articol superb esenţa călătoritului de unul singur. O părere neaşteptată, aş zice.
- Pot spune, fără să-mi fie teamă că mă hazardez, că n-am întîlnit nici un om nefericit în Cuba. Sărăcia poate fi o formă de libertate. Mai multe în acest articol din Dilema Veche.
- Sfaturi de călătorie de la Tim Ferriss, autorul cărtii The 4-hour Workweek.
- Povestea fascinantă a unui german care călătoreşte prin lume de 23 de ani deja.
- Stai la cort, dar stai cu stil: 7 hoteluri-cort de lux.
- Există un Couchsurfing pentru antreprenorii care călătoresc. Sună bine, să vedem dacă trece testul timpului. Te poţi înscrie aici.
- Chongqing este unul din cele mai mari oraşe din lume, cu o creştere foarte rapidă, având acum peste 32 milioane de locuitori. Unii spun că în Chongqing se întâmplă ce se întâmpla în Manhattan în anii 20. Iată cum arată acum oraşul.
- “Don’t be a tourist. Plan less. Go slowly. I traveled in the most inefficient way possible and it took me exactly where I wanted to go. “ a spus Andrew Evans după călătoria sa din Washington până în Antarctica care a durat 40 zile şi în care a mers cu 40 de autobuze. Povestea lui aici.
- Când ştii numai de unde vrei să pleci şi când, foloseşte Drungli ca să îţi vină o idee de aventură.
- Zbori cu Turkish Airlines şi ai o escală de câteva ore în Istanbul? Nu sunt ore pierdute, pentru că poţi vizita oraşul GRATUIT. Detalii.
- Iată conceptul de birou mobil dus la extrem chiar în mijlocul Londrei.
- În 1932, Robert Fulton, la doar 23 de ani a pornit în jurul lumii cu motocicleta. Cu echipament rudimentar şi mult curaj el a reuşit să parcurgă peste 40.000 de mile. Povestea lui (video).
- 4 români au făcut înconjurul lumii pe jos, în 1910. O călătorie de câţiva ani în care unii din ei şi-au pierdut viaţa. O poveste despre care poţi citi aici.
- Vrei să mergi ca voluntar în India? Prin programul Trinity India plăteşti 150 lire care îţi acoperă costurile pentru o perioadă de minim două săptămâni, timp în care vei preda copiilor în sudul Indiei.
- Dacă n-ai mai dat nici un semn de viaţă mai multe zile la rând, deadman.io trimite notificări unor prieteni apropiaţi sau familiei. Şi nu face doar asta. Bun când pleci hai-hui.
- Când mergi în Dresden ai grijă să prinzi o ploaie ca să vezi clădirea asta care cântă când plouă, da?
- În Praga există un tur organizat al corupţiei. Acesta durează cam 3 ore şi vei afla despre marile scandaluri locale în timp ce vizitezi locaţiile care au legătură cu acestea.
- Obţine reduceri de până la 40% la zboruri prin Getgoing.com.
- Vă recomandăm „Jurnalul unui calator boem” de Ciprian Enea, o carte fantastică pentru nomazi deschişi la minte.
- Florica Maria Sas, cunoscută şi ca Lady Florence Baker, a fost o exploratoare româncă. Ea a participat încă din 1861 în expediţii spre izvoarele Nilului şi în regiunile ecuatoriale ale Nilului. Un personaj extraordinar despre care sigur nu ştiai (nici noi).
- 44 ponturi bune de călătorie de la Dragoş Rouă.
- Un film scurt şi inspiraţional pentru pasionaţii de motociclete şi aventură.
- Dacă ştii cât de cât o limbă străină şi vrei să ai cu cine să o vorbeşti mergi la întâlnirile săptămânale ale grupului de Language Exchange din Bucureşti.
- Delectează-te cu cele mai bune 10 reclame din industria turismului care au devenit clipuri virale.
Urmăreşte-ne Facebook şi în 2013 sau abonează-te la newsletter (dreapta sus) ca să nu ratezi nici o recomandare de acum încolo.
« « Vizitează Indonezia pe banii statului – Bursa Darmasiswa| Cum să locuieşti oriunde în lume, să călătoreşti mai mult şi să fii cu adevărat liber. Fenomenul location independence. » »
Genial articol!! In afara de Drungli(pe a carei creatoare o voi cunoaste la inceputul lui august la un camp de antreprenoriat si libertate) si inca vreo cateva chestii, nu stiam nimic!
Mersi, mi-ai luminat seara! Mai ales ca am dat de siteul tau intamplator, contempland la ideea de a da cu piciorul unui viitor pe care nu mi-l doresc in inginerie mecanica si a invata proper copy.
O seara faina, de abia astept sa mai descopar ce-ai scris pe aici! Si cine stie, poate in curand, si la o sueta intre nomazi!
Multumesc Sorina! Spor in calatorii si in ce vrei sa faci si sa ne vedem la povesti.