Ce poţi vizita gratuit în Paris dacă ai între 18 şi 25 de ani şi alte sfaturi utile   Dacă ai între 18 şi 25 de ani poţi vizita o grămadă de locuri gratuit. În Paris, cel puţin. Toate colecţiile permanente ale muzeelor naţionale şi ale monumentelor sunt gratuite pentru tinerii posesori de card de identitate aparţinând Uniunii Europene care au până în 26 de ani (25 de ani inclusiv).

   Tot ce trebuie să ţii minte este să te prezinţi la casa de bilete şi să ceri „billet gratuit” cu actul de identitate în mână (buletin sau paşaport).

 

Iată o listă de obiective pe care poţi să le vezi gratuit în Paris dacă n-ai împlinit încă 26 de ani:

 

 1. Louvre
 2. Catedrala Notre-Dame
 3. Basilique de Saint-Denis
 4. Conciergerie
 5. Arc de Triomphe –  Ai o panoramă incredibilă a Parisului de la înălţimea de 50 de metri. Este poate chiar mai interesant decât Turnul Eiffel pentru că poţi observa detaliile mult mai bine. Că veni vorba de Turnul Eiffel, dacă nu eşti dispus să dai 12€  pentru a urca în vârful turnului ţine minte că pentru doar 4€  poţi urca până la al doilea nivel al turnului. Dacă te ţin picioarele desigur.
 6. luvru

 7. Pantheon
 8. Sainte-Chapelle
 9. Musee Rodin
 10. Chateau Versailles
 11. Chateau de Voltaire
 12. Hotel Des Invalides
 13. Musee D’Orsay
 14. Museul National de Istorie Naturală

 

   Chiar dacă intrarea la alte muzee nu este gratuiă întotdeauna, încearcă să arăţi actul de indentitate la toate muzeele deoarece de multe ori vei obţine cel puţin o reducere.

   Numărul muzeelor pe care le poţi vedea gratuit este mult mai mare. Unele sunt gratuite pentru toată lumea, altele sunt gratuite în anumite zile ale lunii. Iată lista completă a monumentelor pe care le poţi vedea gratuit în anumite zile ale lunii, împreună cu alte informaţii utile.

   Dacă vrei să identifici un anumit monument din Franţa şi să afli mai multe despre acesta poţi folosi motorul de căutare excelent oferit de monuments-nationaux.fr.

arcul de triumf

 

Parisul oferă multe alte SURPRIZE GRATUITE pentru cunoscători:

 

 • În fiecare vineri între martie şi decembrie la Galeriile Lafayette poţi vedea un spectacol de modă gratuit la etajul 7 al galeriilor.
 • Poţi profita de tururile gratuite Paris Greeters ca să cunoşti mai bine oraşul. Aproximativ 100 de voluntari care iubesc şi cunosc oraşul organizează tururi de 2-3 ore prin Paris absolut gratuit. Poţi dona o sumă de bani programului Paris Greeters daca doreşti, dar ghizii nu vor accepta bani.
 • Dacă mergi vara la Paris, începând de la sfârşitul lui iulie până la sfârşitul lui august, poţi vizita una din plajele de pe malurile Senei. Deschise de la 8AM până la miezul nopţii se găsesc în Bassin de la Villette, Pond de la Gare şi Louvre/Pont de Sully.
 • Să ieşi la o bere în Paris poate fi sport extrem datorită preţurilor foarte piperate. Ca să nu dai o avere fii cu ochii în patru după barurile şi restaurantele care promovează Happy Hour. Aceasta începe de obicei pe la ora 4 sau 5PM şi continuă până la ora 9PM dupa care urmează cina. Tot vei plăti în jur de 3-4 Euro pe o bere, dar parcă e mai bine decât dublu.
 • Noaptea Albă a Muzeelor în Paris poate fi în prima sâmbătă sau duminică a lunii octombrie sau, cum a fost anul ăsta, la mijlocul lui Mai.
Related Posts with Thumbnails


« « Când Veliko Tarnovo prinde viaţă: spectacol de lumini şi sunet de ziua oraşului| Berlin: tur de o zi în 9 paşi » »
 1. sa inteleg ca ei au de fapt 2 nopti albe pentru vizitat muzee?

 2. Ai putea sa adaugi Musee du Quai Branly. Am fost primavara aceasta si sincer, mi-a placut mult mai mult decat Orsay. Sa te uiti, daca inca nu ai fost. http://www.quaibranly.fr/

 3. @Soso, este de fapt o singura noapte. Ai observat bine. Am updatat articolul si am pus si un link la sursa. Merci!

  @Claudiu. Super sugestie. Multumim!

 4. La noi de ce nu sunt astfel de reduceri?

Tu zici că..

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Anti-Spam Quiz: