Direct din oraşul tău: destinaţiile interesante spre care poţi zbura fără escală. Uneori şi low cost.Pun pariu că ai lucruri mai bune de făcut decât să te uiţi spre ce locaţii ai putea lua avionul din oraşul tău. Se pare că eu n-am. Le-am luat la rând şi am observat că bani să ai, că unde să mergi se găseşte. 

DIN BUCUREŞTI poţi ajunge în multe destinaţii interesante şi huburi aeriene. Aegean Airlines are rute spre 5 insule din Grecia, Olympic Air spre Atena, Tap Portugal spre LisabonaAeroflot are o rută spre Moscova şi Air Berlin zboară spre Berlin (pe ruta asta am găsit şi oferte la 100 euro dus-întors).  Ar mai fi Air Europa care are un charter de vară spre Tenerife, Australian Airlines cu o rută convenabilă spre Viena, Czech Airlines care zboară spre Praga şi LOT Polish Airlines cu un zbor direct spre Varşovia.

Fly Dubai are rute interesante din Bucureşti spre Dubai, iar din Dubai tot această companie are legături interesante spre multe alte ţări inclusiv India (doar 300 euro un drum) şi NepalVueling zboară (vara) spre Barcelona, Bilbao şi Madrid. Pegasus Airlines are legătură directă spre Istanbul (de la 43 euro pe segment), iar de aici ţi se deschide o nouă lume şi tot de aici operează şi Air Arabia care îţi oferă zboruri ieftine spre India, Nepal, Orientul Mijlociu şi Africa.

 

Din Bucureşti, rutele cele mai interesante de la Wizz Air, cele care îţi oferă legături bune, sunt Barcelona (legătură bună cu Tenerife), Charleroi (Brussels), Dubai (din 29 octombrie 2013), Tel Aviv, Geneva, Londra, Paris şi Sandefjord Oslo.

Desigur, acestea nu sunt toate zborurile din Bucureşti, ar dura prea mult să le inşir pe toate. Cum ştiu, totuşi, de ele? Magie! Dar poţi afla şi tu dacă intri pe lista de companii şi destinaţii de pe aeroportul din Bucureşti.

CLUJUL nu e mai prejos. Pe lângă destinaţiile acoperite de Wizz Air, ai conexiune spre Munich cu Lufthansa, spre Viena cu Tarom şi chartere de vara spre Antalya, Hurghada, Grecia, Tunisia şi Constanţa. Lista o găseşti aici.

DIN IAŞI ai cursă directă spre Viena cu Austrian Airlines si alte curse spreTimişoara, Bologna, Bucureşti, Londra, Roma şi Tunisia. Ai şi chartere spre Grecia şi Turcia. Noroc chior, zic!

TIMIŞOARA poate să meargă în Munich cu Lufthansa, în Chişinău cu Moldavia Airlines, în Bucureşti cu Tarom şi în Dusseldorf, Lviv, Stuttgart şi Veneţia cu CarpatairTunisair introduce de vara asta şi o cursă spre Tunis din Timişoara. Bravo măi! De aici mai zboară şi Wizz Air spre …nu vă mai bat la cap,  vedeţi aici.

Mai poţi merge din ARAD spre Milano cu Wizz Air, din BACĂU spre aproximativ 8 destinaţii europene cu Blue Air şi în Milano şi Roma cu Carpatair, iar din aeroportul din CRAIOVA poţi să îţi iei zborul spre Roma şi Bergamo.

Aeroportul din TÂRGU MUREŞ, care e interesant şi pentru cei din Braşov, are zboruri spre Bucureşti cu Tarom, charter spre Copenhaga cu Widerøe, Brussels şi Pisa cu Ryanair din primăvara asta şi charter spre Hurghada. Să nu uit, Wizz Air are aeronave care pleacă şi de aici spre Budapesta şi chiar şi Frankfurt de vara asta, două aeroporturi foarte interesante cu legături bune în toată lumea. Vorbeam aici de Condor Airlines care are zboruri foarte bune din Frankfurt. Târgu Mureş este foarte bine legat şi de Brussels, Pisa, Budapesta, Londra, Roma de unde poţi zbura aproape în toata lumea. Noroc că e şi pus în centrul ţării, relativ convenabil pentru toată lumea. Apropo, autocarul face aproape 7 ore din Bucureşti.

DIN CONSTANŢA singurele rute interesante sunt cu Ryanair spre Milano şi Pisa.

 

DIN SIBIU poţi merge în Stuttgart, Munich, Bucureşti, Antalya (vara) şi în Viena.

 

Dacă am scăpat ceva uită-te pe lista de aeroporturi din România care merită printată pentru că la fiecare din ele găseşti lista de companii aeriene care operează de acolo şi destinaţiile aferente. Acest lucru e valabil cam pentru orice aeroport din lume, informaţie foarte utilă dacă vrei să găseşti zboruri ieftine.

Iar dacă nu vrei să te complici cu liste poţi oricând să intri pe Skyscanner şi să pui în primul câmp oraşul tău, în al doilea Everywhere şi să dai frâu imaginaţiei şi liber cardului.

Rute noi şi interesante de la Wizz Air: Tel Aviv şi Dubai

Locaţiile în care zboară Wizz Air sunt destul de bine cunoscute, însă cele mai noi introduse mi-au atras atenţia.

Wizz Air a lansat cursa Bucureşti – Dubai cu preţuri de la 319 lei pe segment. Zborurile vor fi pe Dubai World Center ce va fi deschis în octombrie aşa că rămâne de văzut ce companii vor mai opera de acolo. Majoritatea companiilor interesante care pleacă din Dubai pleacă de pe Dubai Internaţional Airport (DXB), iar ca să te duci de colo-colo ai nevoie de viză şi aceasta nu se ia prea uşor.  Cursele spre Dubai încep din 29 octombrie 2013. Pe Ruta Bucureşti-Dubai mai sunt două variante interesante şi anume Pegasus Airlines cu escală în Istanbul (care are zboruri şi spre Tel Aviv) şi Fly Dubai care are zboruri regulate spre Dubai.

De pe 15 iunie 2013 se va putea zbura şi spre Tel Aviv cu preţuri în teorie de la 163 Ron pe segment, dar care în practică sunt ceva mai mari. Tel Aviv este totuşi o destinaţie interesantă pentru un weekend trip, dar şi pentru cei care vor să scape de frigul iernii şi să locuiască într-un oraş activ, civilizat şi cu climă blândă pe timpul iernii. De ţinut minte!

Alte două rute interesante sunt Oslo şi Geneva, rute destul de scumpe prin companiile de linie.

Wizz Air va scoate şi taxele diferenţiate pe metode de plată şi va introduce o taxă unică de administrare de 7 Euro. 

 

Gata, acum ştii. Spor la zbor.

*Mai zicem de oferte şi pe  Facebook şi uneori şi în newsletter. 

Related Posts with Thumbnails


« « Localnic în India (ep.1) – Teama de a pleca şi teama de a ajunge. Pregătire şi plecare| Localnic în India (ep.2) – Cum se stabileşte românul în Goa. Sfaturi practice » »
  1. CristianC says:

    Aegean Airlines are zboruri din Bucuresti? Nu am gasit nimic pe pagina lor de net(doar Budapesta).
    Multumesc

  2. Are, insa chartere si doar vara.

  3. Cine ar fi crezut ca pentru ruta din Dubai avem si low cost.

  4. Cursele wizzairului din Bucuresti catre Dubai si Tel Aviv sunt cele mai interesate, ia preturile excelente.

  5. Ce bine ca putem calatori acum ieftin si rapid catre o sumedenie de destinatii la care nici nu visam datorita acestor companii cu tarife atat de bune!

Tu zici că..

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Anti-Spam Quiz: