Cum să suni ieftin sau chiar gratis din străinătate   Dacă pleci în străinătate pentru mai mult timp şi mai mult de atât, ai de condus o afacere în acest timp, să foloseşti o cartelă locală cu roaming pentru a vorbi cu cei dragi sau cu partenerii de afaceri nu este o soluţie viabilă.

   Hai să vedem care ar fi variantele pentru a vorbi în ţară (sau chiar din ţară) mai ieftin.

skype

   Cu toţii ştim că putem vorbi uşor când ambii interlocutori sunt la un calculator, dar cum poţi suna pe cineva pe un telefon mobil sau fix la tarife decente?

 

Skype – prima şi cea mai cunoscută metodă este Skype.

Convorbirile Skype de la un calculator la altul sunt gratuite şi nu ai nevoie decât de căşti sau boxe, microfon şi opţional, webcam. Skype este perfect dacă vrei să îţi suni familia sau partenerii de afaceri pe mobil sau fix sau chiar dacă vrei să poţi fi sunat de pe un mobil sau fix normal. Singura condiţie este ca tu să fii la un calculator sau să ai un telefon cu acces la internet. Nu eşti la calculator? Nici o problemă, îţi vor putea lăsa un mesaj.
Pentru a putea fi sunat trebuie să îţi achiziţionezi un număr virtual, iar România este una din cele 26 de ţări pentru care poţi cumpăra un astfel de număr.

Pentru a suna:

• cu un abonament de aproximativ 12 euro pe lună poţi vorbi 60 de minute pe mobil sau fix
• cu un abonament de aproximativ 22 euro pe lună poţi vorbi 120 de minute
• pentru ce depăşeşte plăteşti aproximatix 30 cenţi pe minut.

 

   Poate nu este cea mai bună soluţie dacă eşti în Ungaria sau altă ţară din Europa, dar cu siguranţă este mult mai avantajos dacă eşti într-o zonă NON-UE.

   Poţi suna şi cu credit preplătit: 9,2 cenţi pentru o linie de fix din Bucureşti, 11,6 cenţi pentru o linie de fix din ţară şi 27 cenţi pentru mobil (toate tarifele sunt pe minut). Un număr online folosit pentru a primi telefoane te costă aproximativ 17 euro pentru trei luni sau 57 euro pentru un an întreg.

   Calitatea sunetului este in general foarte bună.

 

Rebtel (sau Talkster)- poţi da telefoane internaţional gratuit dar este puţin mai dificil de folosit.

 

Cum funcţionează?

   Pe scurt, trebuie să obţii un număr local prin intermediul site-ului apoi să suni persoana cu care vrei să vorbeşti. Aceasta trebuie să închidă şi să sune pe numărul respectiv cât tu rămâi încă pe fir. Persoana respectivă va fi taxată ca pentru un număr local. Este un pic mai complicat şi trebuie să avertizezi cumva persoana respectivă, dar poate însemna economii imense dacă trebuie să-i povesteşti iubitei cum a fost în safari şi că nu, nu te-ai culcat cu nici o negresă…

 

Mai multe despre cum să suni gratuit înveţi aici.

 

Poţi suna şi contra cost:

Exemplu: un minut de vorbăraie din Japonia in Romania costă $0.24. În mod normal ar costa o căruţă de bani (dublu sau chiar triplu)

Tarifele pentru convorbiri internaţionale sunt tot pe site.

 

Pincity – Este asemănător cu o cartelă telefonică numai ca spre deosebire de alte site-uri nu ai nevoie de un pin trimis de site pentru a efectua o convorbire. Cartela telefonică virtuală poate fi alimentată şi în sistemul pay-as-you-go.

   Pincity nu este singurul de acest fel. Sunt nenumărate site-uri asemănătoare.

 

   Ai aici o listă de operatori sau site-uri care permit ori să dai telefon gratuit ori să primeşti şi să dai telefon la tarife mai mici.

 

   O altă variantă este să cumpăraţi un SIM internaţional sau o cartelă care să vă permită să primiţi apeluri mai ieftin şi să sunaţi la fel, cum ar fi:
GoSim
MaxRoam
MobilSI
Nobel
Hello Cellular

 

   Când ajungi în altă ţară este recomandat să îţi cumperi o cartelă locală, mai ales dacă ai de vorbit cu localnici.
Ai grijă ca telefonul tău sa fie tri-band sau măcar să fie compatibil cu una din cele patru frecvenţe internaţionale folosite (900 Mhz , 1800 Mhz, 1900 Mhz şi 850 Mhz ultimele două folosite cu precădere în SUA şi ţări din America de Sud).
Ce fel de frecvenţă se foloseşte în ţara în care te duci tu sau dacă este 3G disponibil poţi afla aici.

    Pleci într-o expediţie şi vrei să ştii unde ai acoperire GSM şi unde nu? Aruncă un ochi aici.

 

Degeaba ai cartelă dacă nu ai baterie. Ca să ai tot timpul baterie la telefon când eşti plecat şi dacă ai două telefoane încearcă să iei cu tine două de acelaşi tip (model) pentru a putea interschimba bateria.

Update:

1. Necc Telecom- Similar cu Skype si uneori cu tarife mult mai bune. Include servicii de videotelefonie.

2. Call Romania - Sunet bun si destul de incredere. Permite si redirectionare pe mobil local.

3. Terrafone  – Tarife foarte bune

4. Clickphone 

5. Opteka

   Voi ce alte resurse pentru a comunica ieftin atunci când eşti plecat mai ştiţi?

Related Posts with Thumbnails


« « La tomatina, San Fermin şi corida spaniolă-3 evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în Spania| Ultima redută: Grindul Chituc » »
 1. skype e cel mai tare :)

 2. @vacanta Da, si mie imi place Skype :)
  @ Mihai Multumesc Mihai, foarte buna resursa

 3. Mihai-Grecia says:

  12voip.com

 4. Daca sunteti in Olanda, pe http://www.televergelijk.nl/ puteti sa sunati in Tara si la alegere!!!

 5. Pt a suna de pe net pe mobil sau retele fixe tin tara si strainatate la preturi mici
  http://www.callromania.ro/customer/signup.php?recomanda=7498

 6. Se mai poate suna gratuit International si prin Belltel (www.belltel.ro) numarul de acces este 031.260.00.00 si poate fi accesat din Romtelecom si Vodafone.

 7. mai e o varianta ieftina si buna (o folosesc de vrep 6 luni deja)

  http://www.callromania.ro/customer/signup.php?recomanda=7090

 8. eu folosesc http://www.opteka.ro

  sun direct de pe mobil, nu sunt legat de internet sau de laptop, de casti sau alte nebunii. sun la un numar de acces, si bag numarul unde vreau sa sun. de incarcat incarc contul cu cardul si sanatate !

 9. Se poate suna foarte ieftin international de pe mobil prin http://www.terrafone.ro din reteaua Vodafone Orange si Cosmote. Apeluri de pe mobil catre international de la 1 cent / minut. Contul se incarca platind cu cardul sau la banca in cont

 10. Eu folosesc http://www.clickphone.ro de ceva vreme si sunt multumita si de tarife si de calitate… si mai au niste optiuni pentru cand nu am acoperire 3G de la vodafone

 11. Prin http://www.callromania.ro se pot trimite si SMSuri

 12. O optiune buna este Digi Oriunde.
  Iti faci un cont pe site poti instalezi aplicatia pe telefon (Android sau iOS). Ai nevoie de o conexiune de internet si poti suna de oriunde din lume la tarife nationale iar daca suni in reteaua RDS este gratuit. *In functie de abonamentul pe care il ai.

 13. persoanele care se afla pe teritiriu olandei pot folosi si comanda cartela (LEBARA) si au oferte , incarci cu 20euro si primesti 60euro , poti vorbi la mobil in RO cu 1′eurocent’ pe minut , asa folosesc majoritatea soferilor de tir international.

 14. Ma intereseaza ca se recomanda pentru urmatoarea schema: sunat din Croatia in Romania. Ma intereseaza si simuri mobile de ale lor , tarife , etc…

 15. Ioana Afrimie says:

  Eu am folosit SunaRomania.com cand am fost plecata. Are tarife foarte mici si n-are taxe ascunse. Acum am inteles ca au lansat si aplicatie de iOS gratuita (aplicatia e KeepCalling).

 16. Pentru calatorii recomand sa procurati un telefon de model vechi Nokia sau un telefon Philips cu 2 cartele , la care bateria tine peste o luna si sunteti in legatura foarte mult timp.
  Paralel aveti un smartphone de ultima generatie cu ecran mare pentru Internet si distractii, la care aveti roming conectat si raspudneti doar prin SMS.

 17. Alina Preda says:

  Am folosit mai multi provideri din Romania dar am ramas la Clickphone care mi s-au parut cei mai ok la raportul calitate/pret. IN plus am vazut ca ofera cele mai multe optiuni de apelare (nu le-am folosit dar sunt un plus). Ii recomand …

 18. Florin Debreman says:

  sunt in germania si am testat clickphone, call romania si alonia
  Am ales ClickPhone din punct de vedere al calitatii sial pretului. In plus mi-a placut ca ofera si niste widgeturi interesante pe care nu le-am mai vazut la niciun provider din Romania (mi-au inspirat inventivitate – sper ca asa se zice in romana!)

Tu zici că..

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Anti-Spam Quiz: