Cum să suni ieftin sau chiar gratis din străinătate



   Dacă pleci în străinătate pentru mai mult timp şi mai mult de atât, ai de condus o afacere în acest timp, să foloseşti o cartelă locală cu roaming pentru a vorbi cu cei dragi sau cu partenerii de afaceri nu este o soluţie viabilă.

   Hai să vedem care ar fi variantele pentru a vorbi în ţară (sau chiar din ţară) mai ieftin.

skype

   Cu toţii ştim că putem vorbi uşor când ambii interlocutori sunt la un calculator, dar cum poţi suna pe cineva pe un telefon mobil sau fix la tarife decente?

 

Skype – prima şi cea mai cunoscută metodă este Skype.

Convorbirile Skype de la un calculator la altul sunt gratuite şi nu ai nevoie decât de căşti sau boxe, microfon şi opţional, webcam. Skype este perfect dacă vrei să îţi suni familia sau partenerii de afaceri pe mobil sau fix sau chiar dacă vrei să poţi fi sunat de pe un mobil sau fix normal. Singura condiţie este ca tu să fii la un calculator sau să ai un telefon cu acces la internet. Nu eşti la calculator? Nici o problemă, îţi vor putea lăsa un mesaj.
Pentru a putea fi sunat trebuie să îţi achiziţionezi un număr virtual, iar România este una din cele 26 de ţări pentru care poţi cumpăra un astfel de număr.

Pentru a suna:

• cu un abonament de aproximativ 12 euro pe lună poţi vorbi 60 de minute pe mobil sau fix
• cu un abonament de aproximativ 22 euro pe lună poţi vorbi 120 de minute
• pentru ce depăşeşte plăteşti aproximatix 30 cenţi pe minut.

 

   Poate nu este cea mai bună soluţie dacă eşti în Ungaria sau altă ţară din Europa, dar cu siguranţă este mult mai avantajos dacă eşti într-o zonă NON-UE.

   Poţi suna şi cu credit preplătit: 9,2 cenţi pentru o linie de fix din Bucureşti, 11,6 cenţi pentru o linie de fix din ţară şi 27 cenţi pentru mobil (toate tarifele sunt pe minut). Un număr online folosit pentru a primi telefoane te costă aproximativ 17 euro pentru trei luni sau 57 euro pentru un an întreg.

   Calitatea sunetului este in general foarte bună.

 

Rebtel (sau Talkster)- poţi da telefoane internaţional gratuit dar este puţin mai dificil de folosit.

 

Cum funcţionează?

   Pe scurt, trebuie să obţii un număr local prin intermediul site-ului apoi să suni persoana cu care vrei să vorbeşti. Aceasta trebuie să închidă şi să sune pe numărul respectiv cât tu rămâi încă pe fir. Persoana respectivă va fi taxată ca pentru un număr local. Este un pic mai complicat şi trebuie să avertizezi cumva persoana respectivă, dar poate însemna economii imense dacă trebuie să-i povesteşti iubitei cum a fost în safari şi că nu, nu te-ai culcat cu nici o negresă…

 

Mai multe despre cum să suni gratuit înveţi aici.

 

Poţi suna şi contra cost:

Exemplu: un minut de vorbăraie din Japonia in Romania costă $0.24. În mod normal ar costa o căruţă de bani (dublu sau chiar triplu)

Tarifele pentru convorbiri internaţionale sunt tot pe site.

 

Pincity – Este asemănător cu o cartelă telefonică numai ca spre deosebire de alte site-uri nu ai nevoie de un pin trimis de site pentru a efectua o convorbire. Cartela telefonică virtuală poate fi alimentată şi în sistemul pay-as-you-go.

   Pincity nu este singurul de acest fel. Sunt nenumărate site-uri asemănătoare.

 

   Ai aici o listă de operatori sau site-uri care permit ori să dai telefon gratuit ori să primeşti şi să dai telefon la tarife mai mici.

 

   O altă variantă este să cumpăraţi un SIM internaţional sau o cartelă care să vă permită să primiţi apeluri mai ieftin şi să sunaţi la fel, cum ar fi:
GoSim
MaxRoam
MobilSI
Nobel
Hello Cellular

 

   Când ajungi în altă ţară este recomandat să îţi cumperi o cartelă locală, mai ales dacă ai de vorbit cu localnici.
Ai grijă ca telefonul tău sa fie tri-band sau măcar să fie compatibil cu una din cele patru frecvenţe internaţionale folosite (900 Mhz , 1800 Mhz, 1900 Mhz şi 850 Mhz ultimele două folosite cu precădere în SUA şi ţări din America de Sud).
Ce fel de frecvenţă se foloseşte în ţara în care te duci tu sau dacă este 3G disponibil poţi afla aici.

    Pleci într-o expediţie şi vrei să ştii unde ai acoperire GSM şi unde nu? Aruncă un ochi aici.

 

Degeaba ai cartelă dacă nu ai baterie. Ca să ai tot timpul baterie la telefon când eşti plecat şi dacă ai două telefoane încearcă să iei cu tine două de acelaşi tip (model) pentru a putea interschimba bateria.

Update:

1. Necc Telecom- Similar cu Skype si uneori cu tarife mult mai bune. Include servicii de videotelefonie.

2. Call Romania - Sunet bun si destul de incredere. Permite si redirectionare pe mobil local.

3. Terrafone  – Tarife foarte bune

4. Clickphone 

5. Opteka

   Voi ce alte resurse pentru a comunica ieftin atunci când eşti plecat mai ştiţi?

Related Posts with Thumbnails


« « La tomatina, San Fermin şi corida spaniolă-3 evenimente pe care nu trebuie să le ratezi în Spania| Ultima redută: Grindul Chituc » »
  1. Recomand programul Viber. Poate fi instalat pe telefon/calculator și pentru sms-uri/apeluri e nevoie doar de wi-fi/internet prin cablu (în cazul calculatorului). Este gratuit.
    http://www.viber.com/

  2. Buna!
    Puteti folosi si serviciul TeSunEu: http://www.tesuneu.ro
    Momentan oferta este: cu 5 euro poti suna din strainatate in Romania : nelimitat pe Cosmote, 1000 de minute in Romtelecom Fix, 1000 minute in alte retele ixe si 50 minute in alte retele mobile.
    Se poate testa gratuit, calitatea este buna.

    O zi fumoasa!

  3. Buna!As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate ca eu sa sun din afara fara ca persoana pe care vreau sa o contactez sa stie ca sunt plecata din tara.(sa-mi ramana acelasi nr si sa nu fie taxata si pers respectiva….

  4. Andrei Ionascu says:

    In acest moment eu zic ca Lycamobile, se pare ca ar fi cel mai mare MVNO din UK, este cea mai buna optiune pentru convorbiri internationale ieftine din si in Romania.
    Doar 1 eurocent pe minut pentru convorbiri internationale si poate fi folosita si in roaming pentru toate tarile in care opereaza ca MVNO.
    In plus creditul poate fi folosit pana la 12 luni fara reincarcare pentru convorbiri internationale iar convorbirile Lyca – Lyca in Romania sunt gratis,
    pentru 12 luni cu o incarcare de numai 1 euro.
    E adevarat ca pentru convorbiri Lyca – alte retele din interiorul Romaniei sunt cam scumpi dar banuiesc ca pe acest segment nu ar avea cum sa se bata cu
    operatorii consacrati din Romania.

    Din ce am vazut, sim-urile lor se ofera gratis in Romania si pot fi incarcate la toate retelele importante de terminale Paypoint, Zebra, Qiwi.

  5. Salut pentru a vorbi in Moldova la super pret va recomand aplicatia UniteTalk iai nevoie doar de un smartphone cu acces la internet si poti vorbi in Moldova cu numar moldovenesc de Unite. Convorbiri in reteaua Unite sunt 0.01LEIMD si in afara retelei 0.99LEIMD.

    UnitéTalk – este o aplicaţie disponibilă de pe orice gadget prin intermediul căreia poţi suna orice număr de telefon fix sau mobil, din Moldova sau din altă ţară, apelurile de intrare sunt gratuite iar apelurile de ieşire la preţ de convorbiri locale.

    Oriunde nu te-ai afla în lume, poţi să suni de la numărul tău Unité exact cum vorbeşti când eşti în Moldova. Comunici în reţea cu 1 ban/minut iar cu toate numerele din Moldova – 99 bani/min.

    Fără contract şi abonament lunar
    Fără SIM – activarea serviciului are loc prin intermediul aplicaţiei web.
    Disponibil imediat
    Reîncarci contul când ai nevoie şi de câte ori ai nevoie
    Te simți de parcă ai fi acasă, suni şi primești apeluri de la prieteni, rude, ești mereu pe fir și online chiar dacă eşti plecat peste hotare. Este necesar să ai doar o simplă conexiune la internet.
    Intră pe http://www.talk.unite.md , înregistrează-te și vei primi un număr de telefon mobil, virtual, pe care îl poţi folosi de pe smartphone, tableta, PC sau laptopul tău, exact ca pe un număr simplu din Moldova.
    Utilizarea serviciului devine posibilă după descărcarea aplicaţiei de pe http://www.talk.unite.md sau Google Play şi App Store.
    Acum poţi comunica cu prietenii, rudele chiar dacă ei nu sunt conectaţi la internet. Cu UniteTalk îi poţi suna la orice număr fix sau mobil din ţară.
    Accesează acum http://www.talk.unite.md şi comunică cu cei de acasă!

    Sper sa va fie de folos

  6. sunaromania.com – tarifele sunt foarte bune pentru Ro. 0.025 $ pe minut Romania mobil si 0.01$ Romania fix. Calitate buna, evident daca ai o conexiune buna la internet.
    Cum functioneaza: iti faci cont pe sunaromania.com, iti incarci cu credit voce direct din site. Apoi iti instalezi pe telefon aplicatia keepcalling din Gplay, schimbi in agenda telefonului numerele pe care le doresti a apela in format international(deoarece aplicatia iti acceseaza direct agenda) si gata. Poti apela.

    Cu 10 dolari ai 400 de minute pe mobil si 1000 de minute pe fix. Un SMS este 0.06 $. Nu au suport de apelare video.
    De asemenea au posibilitatea de a achizitiona un numar local pentru a fi sunat din tara de catre prieteni ca si cum ar efectua un apel local. Costul este de 7.99 $ pe luna.

    De asemenea cei de la CallRomania sunt o varianta ft buna, doar ca acum au platforma in reconstructie si nu iti poti crea cont nou.

    Si ar mai fi o aplicatie prin care poti suna gratuit. Din Gplay, instalezi Whatscall. Functioneaza pe baza de credite virtuale pe care le poti castiga jucand tot felul de jocuri si quest-uri in fiecare zi prin intermediul aplicatiei. Este un pic time-consuming, dar pentru cei care vor sa apeleze gratuit este buna. La inregistrare primesti 1500 de credite. Un minut catre Ro mobil este 160 credite, fix – 30 credite. Cel mai productiv mod de a castiga credite este prin postare de poze in aplicatie si in functie de cate like-uri primesti poti obtine si 20000 de credite.

Tu zici că..

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Anti-Spam Quiz: