Cum să ajungi la Budapesta mai ieftin, mai rapid sau mai confortabil   Despre Budapesta numai de bine. La o aruncătură de băţ de România (şi, mai ales, de Viena) reprezintă poarta noastră spre vest şi un oraş foarte…de vizitat. Mai ales cu maşina…cum se duce lumea. Totuşi, pentru că suntem blagosloviţi cu drumuri „extraordinare”, m-am gândit des dacă un drum cu maşina până acolo este într-adevăr cea mai bună soluţie. Prin urmare am făcut un calcul comparativ ca să aflu care este cea mai ieftină şi cea mai eficientă soluţie să ajungi la Budapesta.

budapesta
Cu maşina

   Distanţa Bucureşti – Budapesta dus-întors este de aproximativ 1600 km. Până la Arad faci în medie 10-11 ore, din motive bine cunoscute. Dacă îţi place în mod deosebit să depăşeşti tiruri şi să conduci periculos poţi ajunge şi mai repede. Timpul total al unui drum până la Budapesta doar cu opriri de cafea ar fi de 14-15 ore (cei mai grăbiţi fac cam 12 ore) ceea ce este destul de obositor pentru un singur şofer.


   O metodă destul de populară este înnoptarea în Arad, la pensiuni sau hoteluri. Asta înseamnă că la costul călătoriei trebuie să adaugi şi costul unei nopţi de cazare (între 10 şi 30 de euro/noapte/persoană, după preferinţe).

 

Cât costă un drum cu maşina?

   Pentru un calcul aproximativ o să iau o distanţă dus-întors Bucureşti – Budapesta de 1700 km (că te mai fâţâi de colo colo) şi o să presupun că mergem cu o maşină care are un consum mediu normal. Deci fără Q7 şi ML-uri, dar nici cu scuterul. Cu un calcul acoperitor de 1 euro/10 km investiţia în benzină sau motorină ar fi de 170 euro.La asta se adaugă costul vignetei de aproximativ 10 euro.Total ~180 euro

   Cu 4 persoane în maşină înseamnă  45 euro/persoană dus-întors iar dacă sunteţi doar doi înseamnă 90 euro/persoană.

   Dacă tot eşti în Budapesta vei vrea să mergi şi la Viena. Distanţa dus-întors Budapesta – Viena este de aproximativ 500 km adică încă 50 euro benzina + 10 euro vigneta.  Total-60 euro. Deci încă 15 euro/persoană cu 4 oameni în maşină sau 30 euro/persoană dacă sunteţi doi.

   Ai grijă să mai pui la socoteală diverse cheltuieli pe parcări şi eventuale amenzi.

 

 

Cu avionul
   Mai confortabil şi mai rapid (durata de zbor este mai mică de 2 ore)

 

Costuri:

Bucureşti- Budapesta dus-întors :

Cu Tarom ~160 euro/persoană

Cu Malev  ~200 euro/persoană

UPDATE: Pentru ca Malev nu mai circula, poti zbura cu Wizzair de la Bucureşti pentru mai putin de 200 RON (dus-intors)!
UPDATE: De pe 7 august 2012, Wizzair anuleaza toate zborurile Bucureşti – Budapesta. Singurul operator de zbor pe această rută rămâne Tarom.

Transport aeroport-oraş – un singur drum:

-cu taxi-ul ~ 15 euro
-cu alte mijloace (tren, autobuz): ~2 euro/persoanăCu trenul:

   Un drum cu trenul de la Bucureşti la Budapesta durează 15 ore, iar de la Braşov la Budapesta aproximativ 12 ore. Avantajul cu trenul este că poţi dormi până la destinaţie, dar faci cam tot atât cât faci cu maşina.

Costuri:

Braşov-Budapesta (un singur drum)

la clasa a II-a – 19 euro
la cuşetă cu 6 paturi – 29 euro
la cuşetă cu 3 paturi – 49 euro

 

Bucureşti – Budapesta

la clasa a II-a – 29 euro
la cuşetă cu 6 paturi – 39 euro
la cuşetă cu 3 paturi – 59 euroPreţuri pentru călătoria dus-întors la clasa a II-a, în relaţiile:

Arad – Budapesta – 21 euro
Oradea – Budapesta – 21 euro
Timişoara- Budapesta – 27 euro
Cluj Napoca – Budapesta – 31 euro

Mai multe detalii aiciCu autocarul

Durată, zic ei…12 ore

Cost:

Bucureşti -Viena ~95 euro dus-întors

Bucureşti-Budapesta ~55 euro dus-întors

 

Mai puţin confort la preţul unei excursii cu maşina personală.


Cum să ajungi de la Viena la Budapesta (250km):

Cu autocarul:

   Cost aproximativ: 30 euro dus-întors şi sunt reduceri substanţiale pentru tinerii sub 26 de ani (noi am găsit cu 17 euro)

   Volanbusz (partenerul din Ungaria al Eurolines) oferă patru-cinci conexiuni pe zi între Budapesta şi Viena. Se pleacă din autogara Nepliget (metroul albastru). Biletele se iau de la casa internaţională din Nepliget şi se pot rezerva online.

 

   O altă variantă este cu trenul. Sunt multe conexiuni între Budapesta şi Viena, cu plecare din gările Keleti sau Deli. Ca să ieşi ieftin poţi să împarţi călătoria în două: Budapesta – Gyor (bilet naţional) şi Gyor – Viena (bilet EuroRegio). Astfel plăteşti la jumătate faţă de un bilet internaţional Budapesta – Viena. Ai grijă să schimbi trenul în Gyor. Trenuri de la Gyor la Viena sunt destul de dese deci poţi da o tură şi prin oraş. La Budapesta biletele de tren se cumpără numai din gară, cel la Gyor de la casa pentru trafic local, iar cel EuroRegio de la casa internaţională. Orarul trenurilor îl găsiţi pe  www.elvira.hu , www.bahn.de sau www.oebb.at .Concluzie:

   O călătorie cu maşina s-ar putea să nu fie cea mai bună soluţie având în vedere că acolo nu prea vei merge cu ea, drumul este obositor şi costurile sunt mai mari decat pentru o călătorie cu avionul. Totuşi dacă vrei să te plimbi prin împrejurimi şi să ai libertate de mişcare ia titi-ul la plimbare.   Dacă ai făcut o astfel de călătorie şi ţi-a ieşit mai ieftin, ai ajuns mai repede sau ai plecat din alt oraş lasă un comentariu şi povesteşte-ne şi nouă să nu murim proşti.

Related Posts with Thumbnails


« « Cum să faci autostopul| Excursie de weekend: vulcanii noroioşi şi focurile vii » »
 1. keep up the good work

 2. Interesant, documentat, util

 3. Am mers de la Bucuresti la Viena cu trenul in februarie 2011. Biletul l-am cumparat on-line si mi-a fost livrat acasa (printr-o agentie de turism). Am calatorit la vagon de dormit, clasa a 2a, cabina T3 (cu trei paturi). Pretul de baza a fost 250 lei, iar rezervarea vagon dormit 135 lei. Total 385 lei, in euro cam 93 euro. Daca-mi luam bilet dus-intors ieseam mai ieftin, dar biletul dus-intors e valabil 2 luni, iar eu m-am intors mai tarziu.

  Recomand sa mergeti cu trenul la vagonul de dormit pentru ca va puteti odihni, aveti prize pentru laptop in compartiment sau pe hol, cabina se incuie cu doua incuietori, aveti vagon restaurant unde puteti manca sau bea o cafea. Drum bun!

 4. Preţuri pentru călătoria dus-întors la clasa a II-a, în relaţiile:
  Arad – Budapesta – 21 euro

  aici am si reducere 50% daca sunt elev?

 5. Va trebui sa intrebi la gara, Vali. Dar anunta-ne si pe noi ce ai aflat :)

 6. Foarte utile informatiile de pe site! Spor la treaba in continuare.
  In legatura cu drumul cu masina pana la Budapesta, doar ce am facut o astfel de excursie, pretul total al drumului fiind de 143 Euro (570 lei motorina, cu alimentare doar din tara + 32 lei vigneta de Ungaria) cu Skoda Octavia Tour/2004/1.9 TDI/66kw si de 165 Euro (650 lei motorina, cu alimentare doar din tara + 32 lei vigneta Ungaria) cu Ford Focus Hatchback/2010/1.6 TDCi/~66KW . In total distanta a fost de aproximativ 1900km, pe traseul Bucuresti-Arad-Budapesta-Miskolc-Debrecen-Oradea-Brad-Deva-Bucuresti. Ca si timp, la dus am facut 13 ore, in conditiile in care am facut cam 6 pauze de tigara/tufis cam de cate 10-15 minute plus 2 pauze de cafea (aproximativ 1h fiecare). Viteza de deplasare a fost 140km/h pe A1, in restul tarii, maxim 120km/h, iar in Ungaria pe autobanda maxim 130km/h. Trebuie sa mentionez si faptul ca am plecat la ora 01:00 din Bucuresti, iar prin localitati am mers lejer cu 80-90 km/h.
  La intoarcere am plecat la ora 11:30 din Budapesta, ne-am oprit la Barlangfurdo (Miskolc) vreo 3-4 ore si am ajuns in Bucuresti la ora 04:00, insa am condus mai tare ca la dus de la Deva la Bucuresti. Drumul Miskolc-Bucuresti nu il recomand decat cu innoptare in Oradea/Deva/Cluj sau prin apropiere, altfel este destul de obositor pentru un singur sofer.
  Sper ca aceste detalii sa va ajute sa decideti cum este mai bine sa calatoriti. Eu unul prefer oricand masina in detrimentul oricarui alt mijloc de transport.

 7. Super informatii Ciprian. Multumim.

 8. Buna! Multumesc mult pentru informatii!
  Am si eu o intrebare… daca merg cu trenul la Budapesta (din Timisoara), care este gara la care voi ajunge cel mai probabil si cum as putea ajunge de la gara la aeroport (cu exceptia taxi), unde astept pe cineva. Stii cumva? Multumesc din nou!

 9. @Risa exista tren intre gara centrala din Budapesta si aeroport. Gasesti informatii aici http://www.toandfromtheairport.com/budapest.html

 10. Din cate am inteles este ceva tren din Budapesta pana in Viena (dus-intors) undeva pe la 7000 HUF (aprox. 100 lei), ceva tren care ajunge in 2,5-3 ore si biletul este valabil 3 zile. In pretul biletului se asigura transportul cu mijloacele in comun, reduceri la hoteluri..

 11. Salut, daca ai o masina buna si esti un sofer bun iti recomand sa mergi cu masina. De la Viena la Oradea eu fac 4ore si jumatate fara pauze si de la Oradea la Bucuresti cam 7 ore cu 30min pauza, 5 persoane in masina si cu un consum mediu de 7 l/100km+16 euro vigniete Ungaria si Austria. 933 lei motorina+ 67 lei vignietele impartit la 5 persoane este 200 lei/48Euro dus intors. Total 14 ore pe sens pentru un sofer bun.

 12. Salut! Noi am fost cu trenul pana la Arad, apoi am mers pe biciclete pana acolo. Am avut febra, frisoane,vant, alte probleme tehnice, dar tot am ajuns in 2 zile. A fost super, in oras am dormit sub podul libertatii pe gratis. Puteti citi mai multe aici.

  http://pedalez.ro/arad-viena-nadlac-episodul-2-la-limita-dintre-buda-si-pesta/

  P.S. ne-am descurcat cu 8 EUR/zi si cazarea undeva la 8EUR – 16 EUR

 13. Ganuta Alexandru says:

  Cel mai repede ajungi de la Bucuresti la Budapesta prin Pitesti, Craiova,Turnu Severin,Caransebes,Timisoara,Cenad. Intri in Ungaria,te intorci spre Romania la primul sens girator cam 1,5km, apoi te sui pe autostrada si- i dai bice. Ca idee,pana la Viena,daca mergi noaptea( e liber si confortabil pt cei care merg cu copii) ,pana la Viena faci intre 9 si 10 ore daca te tii de condus ,cu 2 opriri scurte pt alimentare. Ziua nu ai multe tiruri pe ruta asta dar faci 11,5-12 ore cu opriri ceva mai dese. In frontiera de la Cenad poti cumpara vignete atat pt Ungaria cat si pt Austria,pe partea Ungara si accepta card,euro,sau lei. De la Budapesta la Viena sant 230 km,deci cam 90 minute. Drum bun

 14. Auziti , am si eu nevoie de nr de telefon de la gara , se poate ??? vreau sa plec din bucuresti in budapesta , dus intors !

 15. @Alex – suna la informatii CFR – 9521 sau 223.08.80, si cere numarul pentru informatii internationale.

 16. Nu recomand sa mergeti cu Wizz air. Pe mine si le aprox 20 nu ne-au lasat sa ne urcam in avionul de Venezia fara nici o explicatie.

  Doar pentru a ne programa la urmatorul zbor din urmatoarea zi, contra a 60 euro.

  in acest caz mai sunt aprox 300 pasageri pana in luna iunie a anului 2012.

 17. Foarte utile toate informatiile oferite!

 18. Tariful pt calatoria cu trenul dus intors este de 73 de euro. S-a mai scumpit de cand ai publicat articolul si cred ca ar merge o actualizare. Oricum informatiile sunt binevenite. :)

 19. De Revelion vreau sa ajung la Budapesta.In prima faza am vrut sa merg cu avionul si m-am cam dezumflat,preturile de sarbatori sunt exagerate.Cu trenul si cu masina personala nu vreau sa merg,asa ca imi ramane varianta cu autocarul.
  Stie cineva o firma de incredere cu plecare din Bucuresti??

Trackbacks/Pingbacks

 1. De pe bloguri adunate, 7 – 24 martie | Viajoa - [...] de calatorie poti sa te abonezi prin RSS sau prin email.Powered by WP Greet Box WordPress PluginCum să ajungi ...
 2. Creare Site Ieftin 0723406355 Cum să ajungi la Budapesta mai ieftin, mai rapid sau mai confortabil … | Creare Site Ieftin 0723406355 - [...] Vezi mai multe despre Cum să ajungi la Budapesta mai ieftin, mai rapid sau mai confortabil … [...]
 3. Alternativa Low cost : Bucuresti - Budapesta - Paris - [...] si alte modalitati de a ajunge in Budapesta. Cu trenul o calatorie dus-intors Bucuresti – Budapesta costa 58 [...]

Tu zici că..

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Anti-Spam Quiz: